Your browser does not support JavaScript!
C. Living Information

Q1. How do I make international calls?

Ans:

Taiwan→Foreign: xxx-country code-area code-telephone number
Foreign→Taiwan: xxx-886-area code-telephone number
For example:
To call Asia University from the U.S. 011-886-4-2332-3456
011(telecom company international call code), in Taiwan, the international call codes include (002,005,006,016,017)

Q2. How do I buy an international telephone card?

Ans:

They can be purchased at any convenient store (7-11Hi-LifeOKFamily Market) or the retail branches of all major telecoms.

Q3. How do I apply for a cellphone number?

Ans:

Usually, the applicant must be 20 years of age in order to apply for a cellphone number. For detailed information, consult the retail branches of major telecoms. 
Chunghwa Telecom, Taiwan Mobile, Fareast Tone,  Asia Pacific Telecom

Q4. What forms of identification do I need to apply for a cellphone number?

Ans:

In order to apply for a cellphone number, you must have a passport (with more than 3 months until expiration) and another form of identification with more than 6 months before expiration: 1. Residence visa 2. Alien residence certificate 3. Driver’s license

Q5. What are some fun places in Taichung?

Ans:

For tourist information about Taichung, visit the Taichung government’s website at: http://www.taichung.gov.tw/

Q6. How do I get from Asia University to Taichung Train Station?

Ans:

Use the transportation methods below:

1. Taxi:
Cow Cars-(04)23751234/0932-508437/0800-378899

2. Public Bus: from the Asia University bus station, take the 100/108 and it will go straight to Taichung Train Station.

Q8. How do I get to Asia University from Taichung Train Station?

Ans:

1.      Taxi: NT400~NT500

2.     Public Bus: at the bus station, take the 100/108 to Wu Fong straight to Asia University.

Q9. How do I open a bank account?

Prepare NTD 1000 and a clear photocopy of the front and back of your residence visa. 

 

Q10. How do I travel to Taichung from the Taoyuan Airport or vice versa?

Ans:

For travel methods from Taoyuan Airport to Taichung, please refer to the Taiwan Taoyuan International Airport website.

Below are the bus methods from various coach companies:

UBus
Dep←→Arrival Taoyuan Airport  Taichung City
Fare (NT$): Adult NT$ 240 Children NT$ 170
Bus interval (min): 50-60
Service Hours: Taoyuan International Airport 06:15 – 00:05
Travel Time (min): 150~180

 

JianMing Coach Company(Freego Bus
Dep←→Arrival Taoyuan Airport  Taichung City
Fare (NT$): Adult NT$ 270 Children NT$ 190
Bus interval (min): 50-60
Service Hours: Taoyuan International Airport 05:40 – 01:00
Travel Time (min): 150~180


KUO-KUANG Motor Transport King Bus
Dep←→Arrival Taoyuan Airport  Taichung City
Fare (NT$): Adult NT$ 240 Children NT$ 145
Bus interval (min): 60-120
Service Hours: Taoyuan International Airport 06:30 – 22:50
Travel Time (min): 150~180

CitiAir Bus
Dep←→Arrival Taoyuan Airport  Taichung Train Station
Fare (NT$): Adult NT$ 260 Children NT$ 130
Bus interval (min): 40-60
Service Hours: Taoyuan International Airport 05:00 – 22:00
Travel Time (min): 150~180

 
Click Num  
Forward to friend
Please input CAPTCHA
Voice Play
refresh captcha